Att lära sig engelska är avgörande för din framgång

Engelska språkkunskaper är ett måste för alla i denna tid. Internet har verkligen byggt en global kultur som är sammankopplad, och dess gemensamma språk är engelska. Det är inte ovanligt att företag i USA, Kanada, Australien och Storbritannien har anställda, partners och kunder runt om i världen. Resebranschen, internationell politik, Internet och media domineras alla av engelska nu, och människor upptäcker att de behöver tala mer och mer engelska för att hålla jämna steg med dagens värld. Oavsett var du bor eller vad du gör, har flytande engelska blivit ett krav för överlevnad i dagens samhälle.

Universellt språk

Engelska kallas det universella språket eftersom det är ett av de vanligaste språken. Även i länder där det inte är ett officiellt språk vinner det popularitet dagligen. Engelska är det vanligaste andraspråket i världen på grund av de globala medias nuvarande påverkan. Cirka 400 miljoner människor talar engelska som modersmål och över 700 miljoner talar det som andra.

Vi befinner oss nu i “informationsåldern”, och om du slutar överväga det är den stora majoriteten av informationen på engelska. Engelska är språket för de flesta bloggar, tidskrifter, böcker, fotografier och forskningsmaterial. Om du använder Internet i någon egenskap för affärs- eller personliga ändamål är jag säker på att du har blivit medveten om detta. Faktum är att majoriteten av programvaran som finns idag är skriven på engelska, vilket gör det svårare att använda en dator även om du inte talar språket. Den utbredda användningen av Internet och sociala medier har ökat efterfrågan på engelska.

Nödvändigheten av engelska

Om du vill göra affärer internationellt, eller till och med bara i USA, behöver du ett starkt behärskning av det engelska språket. Engelsktalande individer har mycket fler möjligheter för företagstillväxt och till och med förvärvade jobb. Om du för närvarande driver affärer i en icke-engelsktalande region kan du förvänta dig en betydande inkomstökning när du växer globalt. USA har världens högsta kundkoncentration och kontrollerar den största delen av marknadsandelen i ett antal branscher. För utländska företag som är villiga att komma in på den marknaden kan det vara otroligt lukrativt och naturligtvis skulle du ha ännu större framgång om du talar flytande engelska.

Karriärutsikter är betydligt rikligare för dem som talar flytande engelska än för dem som inte gör det. Individer från mindre utvecklade delar av världen kan lätt få mycket högt betalt arbete på den amerikanska arbetsmarknaden. Distansarbete och arbete online blir allt vanligare i dagens affärsvärld. Amerikanska företag lägger i allt högre grad ut jobb till medborgare i Filippinerna, Kina, Indien och andra länder. Den stora skillnaden i löner och levnadskostnader mellan dessa länder gör det extremt lönsamt för både arbetsgivare och arbetstagare. I Filippinerna, till exempel, kommer en anställd som arbetar för ett amerikanskt företag lätt att få en daglön på en timme! Genom att använda “Utmärkt skriftlig och muntlig engelska” på ditt CV eller mer curriculum vitae kan du placera dig mil före andra arbetssökande och kvalificera dig för en högre lön. Om du överväger att flytta till ett engelsktalande land måste du visa att du har ett starkt behärskande av språket. Majoriteten av dessa länder har språkkrav för att få medborgarskap.

Många som bedriver affärer online skulle bli förvånade över att lära sig att engelska talas av över 565 miljoner internetanvändare. Huvuddelen av webbplatserna finns också på engelska. Det behöver inte sägas att om du vill lyckas på den globala marknaden är engelska kunskaper ett måste, och att göra din webbplats tillgänglig på engelska kan exponentiellt öka din räckvidd och läsekrets. Att expandera ditt företag internationellt är mycket enklare i dagens anslutna värld, och att kunna kommunicera med din kundbas på ett delat språk gör att du kan göra det.

Även om du inte är intresserad av internationella affärer kan du ha möjlighet att resa utomlands någon gång. Även om det är omöjligt att lära sig språket i något land du vill besöka, kan lära sig att kommunicera på engelska avsevärt förbättra njutningen av din resa. Företag runt om i världen utökar sina engelsktalande arbetskrafter. Det betyder att om du kan engelska, skulle det vara enklare att beställa på restauranger, boka hotell, ställa frågor och få vägbeskrivningar, handla och bara njuta av din resa till ett främmande land. Om du inte kan interagera med lokalbefolkningen är det osannolikt att du får en trevlig semester.

Majoriteten av världens bästa universitet finns i engelsktalande länder som USA, Storbritannien, Australien och Kanada. Om du funderar på att studera utomlands, måste du vara flytande i engelska, inte bara för att anmäla dig till dessa skolor utan också för att komma in landet och få ett studietillstånd. Engelska översätts ofta till böcker från hela världen, oftare än något annat språk. Med tillgång till de miljarder böcker som finns tillgängliga på engelska skulle det vara betydligt lättare att studera alla ämnen. Med ett starkt behärskande av det engelska språket kommer du att kunna få tillgång till en uppsjö av utbildningsinstitutioner i världsklass, så att du kan maximera din förmåga utan hänsyn till språkliga hinder.

Växer globalt

Engelska är betydligt lättare att förstå än ett stort antal andra språk. Alfabetet är enkelt, med bara 26 tecken och inga accenter; grammatikreglerna är enklare än på många andra språk; och verbspänningar, pluralisering och possessiva pronomen är alla relativt enkla att förstå. Beroende på ditt modersmål kommer du troligtvis att hitta engelska som mycket enkel och okomplicerad. De ansträngningar som krävs för utbildning är väl värda en mängd fördelar. Om du investerar den tid och ansträngning som krävs för att lära dig engelska kommer du verkligen att kunna utöka dina professionella och personliga möjligheter, vilket resulterar i en mer tillfredsställande framtid.

Öva, öva och öva

Naturligtvis är det inte nödvändigt att omedelbart uppnå full flyt. Utan att perfektionera alla aspekter av engelsk grammatik kan du snabbt lära dig att tala engelska tillräckligt bra för att få ett bra jobb eller kommunicera effektivt. Det finns flera mycket användbara utbildningsresurser på engelska. Dessa resurser är idealiska för att snabbt lära sig att tala engelska.