Hinder för att lära sig engelska och hur man kan förbättra dem

Har du problem med att behärska det engelska språket? Tänker du för dig själv: “Om jag bara kunde förbättra min engelska kunde jag åstadkomma så mycket mer.”? Om du svarade ja på alla dessa frågor är jag säker på att du undrar hur du ska göra det. Jag skulle vilja illustrera några av de vanligaste problemen som engelska studenter stöter på i det här inlägget, samt några enkla och roliga sätt att utveckla din engelska.

Svårigheter att lära sig engelska

– Otillräcklig engelsk ordförråd

När du lär dig ett språk är ordförråd viktigt. Alla språk, inklusive engelska, innehåller hundratusentals ord. Och modersmål på ett språk känner ibland inte hela dess ordförråd. Det finns bara så många saker att komma ihåg. Enligt många källor jag har stött på finns det faktiskt bara 800 ord som behövs för att kommunicera på engelska. Listan är för lång för att inkluderas här, men ett bra ställe att börja är att läsa igenom den och bestämma hur många ord du känner igen. Du kan bli förvånad över antalet ord du känner. Jag har lagt upp listan på World English Club, där du kan läsa igenom. En annan fråga som människor stöter på när de förvärvar engelska ordförråd är att de får nya ord men snabbt glömmer vad de har förvärvat. Så vad är dina alternativ?

– Tips för att utvidga ditt engelska ordförråd

Det finns spel och tekniker för att förbättra det engelska ordförrådet. Det enklaste tillvägagångssättet jag kan föreslå är detta: skapa helt enkelt ett diagram. Det finns mer än att bara skapa en lista, så fortsätt läsa. Gör en lista med tjugofem ord en gång i veckan, antingen från World English Club Vocab-listor eller från andra framstående webbplatser. När du sammanställer (eller skapar) din lista, se till att skriva ner definitioner om du är osäker. Gör ett försök att läsa och memorera dessa nya fraser. Dela nu listan i fem ord om dagen. Undersök de första fem termerna den första dagen. På den andra dagen, granska följande fem meningar. Här är tricket: på den andra dagen i dina fem ordförrådstermer, försök att skriva ner orden från igår. På den tredje dagen granskar du ordförrådsvillkoren från föregående dag och försöker sedan återkalla och skriva ner ordförrådsorden från föregående dag. Börjar du urskilja ett mönster? Jag hoppas verkligen det. Gör detta i fem dagar, sedan på den sjätte dagen av ordförrådsinlärningen, försök att skriva ner alla ordförrådsuttryck du lärde dig under föregående vecka. Ta dig tid och ge allt. När du är klar, gå igenom dessa ord och se vad du minns. Om du följer metoden som beskrivs ovan garanterar jag att du kan öka ditt engelska ordförråd och behålla orden du lär dig.

– Otillräcklig engelsktalande förmåga

En av de vanligaste frågorna jag hör från individer som lär sig ett främmande språk är deras oförmåga att kommunicera effektivt. Oavsett om det är ett problem med accentreducering eller brist på ordförråd eller grammatik som är nödvändigt för att föra en ordentlig konversation, kämpar många med dåliga talförmåga. Människor tror att att studera grammatik i klassrummet eller att memorera ordförrådsvillkor kommer att förbereda dem för att tala engelska som andraspråk. Dessa variabler ökar dock bara dina kunskaper i det engelska språket och kommer inte att leda till riktiga konversationer i engelska. Har du svårigheter med dina engelsktalande förmågor? Här är flera strategier för att förbättra dina engelsktalande förmågor.

– Tekniker för att förbättra din engelsktalande förmåga

Har du någonsin försökt titta på en film på engelska? Du har, jag är säker. Det är en av de enklaste aktiviteterna att delta i när man studerar och lär sig engelska. Vad gör dock att titta på filmer till en bra idé? Det är vad det är; det hör de ord som talas högt. Därför finns det en sak som jag är säker på att du inte har övervägt att replikera denna inlärningseffekt, men det kommer att resultera i en större och mer betydande förändring av utvecklingen av engelsktalande färdigheter. Ta en bok att läsa. Det behöver inte vara en roman, men det måste skrivas på engelska. Nu är tricket: läs den här boken OUT LUD medan du läser den. Ja, det är så enkelt. Att läsa högt låter dig höra din engelska samtidigt som du bygger din tro på att tala engelska. Det behöver inte vara på obestämd tid. Du kan dock spendera minst fem minuter per dag med att läsa högt. Ge inte upp. Jag tror att detta är ett kritiskt tillvägagångssätt för att träna, och att inte tillräckligt många människor gör det. Se till att du uttalar dina ord korrekt, och det är lämpligt att läsa långsamt om det behövs. Argumentet är att du talar engelska högt och tränar. På grund av det faktum att många engelska elever saknar möjligheter att kommunicera med engelska som modersmål är detta en av de mest effektiva strategierna för att förbättra dina engelsktalande färdigheter. Vilket tar mig till mitt sista nummer med engelska.

– Otillräcklig kontakt med engelsktalande individer

Att vara uatt kunna kommunicera med infödda engelsktalande kan vara en betydande hinder för alla som lär sig engelska. Det finns dock många aktiviteter som kan hjälpa dig att förbättra ditt förhållande till engelska som modersmål, eller åtminstone simulera denna upplevelse. Vilket, låt oss inse det, är förmodligen den mest kritiska aspekten av språkinlärning. Relationer. Således är här några åtgärder du kan vidta.

– Som du förmodligen är medveten är det bra att gå på bio. Du kan lära dig slangtermer, och om du är intresserad av att lära dig att prata som en amerikan finns det många samtal och amerikaner (som jag vill hänvisa till dem) som är svåra att ta upp genom att läsa ensam. För att ta reda på samtal, måste man först höra de termer och fraser som talas i sitt sammanhang. Som ett resultat finns det inget sätt för dig som lärare att göra ett misstag eller felaktig tolkning av orden eller fraserna när du tittar på film.

– En metod (som jag tror är bäst) som många engelska elever förbiser är att hitta en infödd engelsktalare i ett chattrum eller på en webbplats för inlärning av engelska och kommunicera med dem via Skype eller en annan rösttjänst på internet. Det finns många människor som gärna talar med dig via telefon eller över internet för att hjälpa dig att lära dig. Alternativt kan du erbjuda dig att lära dem lite av ditt språk i utbyte. På så sätt har alla nytta av upplevelsen. Om du inte kan hitta engelska som modersmål i ditt land eller område är det näst bästa att prata i telefon eller på internet.

– Om du har turen att känna en engelsktalande som du kan träffa (och det borde vara någon som du känner dig avslappnad med så att du inte blir blyg när du pratar), ordna ett möte på en bekväm plats där du kan höra var och en andra talar och spenderar ungefär en timme på att prata om allt som kommer att tänka på. Dessutom bör du förplanera flera ämnen för att diskutera så att du inte slösar bort tid på att tänka på saker att säga. Kanske anteckna eventuella frågor eller låt dem ställa DIG så att du kan öva på att svara på dem.

Det finns många andra svårigheter förknippade med att lära sig engelska, men jag tror att det här är de tre främsta orsakerna. Jag garanterar att om du är medveten om dessa fällor och vet hur du förhindrar dem, kan du öka alla aspekter av ditt lärande i engelska. Och du kan snabbt bli flytande engelska. Lycka till!