10 studietips som hjälper dig att lyckas

I allas liv måste vi alla studera, studera högre utbildning eller fortsätta arbeta för två skolor. Forskningsproblemet är att det kan vara skrämmande för många människor eftersom de inte är säkra på vilken praktisk teknik som fungerar.

10 populära studietips som hjälper dig att lyckas:

1 – Organiserad studier

Det hjälper dig att hålla dig fokuserad och fokuserad utan att slösa tid på att leta efter läroböcker eller till och med pennvässare.

2- Koncentrera dig om ditt arbete

innan du försöker börja lära dig kommer du vanligtvis tänka på en miljon saker. Dessa “saker” kommer att vara en stor distraktion när du försöker lära dig. Ett bra litet knep för att bli av med dessa problem är att skriva ner dem för att åtgärda dem. När du är klar med att studera vet du exakt vad du tycker så att du kan fortsätta där du slutade när du skrev dessa saker.

3- Hitta ditt utrymme

det viktigaste steget till framgångsrikt lärande är att hitta “ditt utrymme”. Alla är olika, var och en av oss lär sig bäst i en annan miljö, och hemligheten är att snabbt hitta det utrymmet. Följ dessa punkter för ditt inlärningsutrymme:

-Lär dig bättre i tystnad eller bakgrundsmusik?

– Studerar du i en grupp eller ensam?

– Är det bästa stället att distrahera att läsa hemma, på skolan, högskolan, universitetet, TAFE eller biblioteket?

4- Motivation –

De flesta av oss gillar verkligen inte att lära sig. Ett bra sätt att motivera lärande är att tänka på resultaten och vilken inverkan detta kommer att få på resultaten om du gör det bra i dina studier. Att hålla de långsiktiga resultaten i åtanke kommer att hålla dig motiverad att lära dig istället för att gå ut och träffa vänner.

5- Studieplan –

skapa en tidtabell för inlärning. Detta ger dig en tidsstruktur och hjälper dig att minska och förtydliga bortkastad tid.

6-Vet hur man absorberar information-

Alla har olika inlärningsmetoder Hemligheten är att veta hur man absorberar mest information snabbt och enkelt. Några undervisningsmetoder inkluderar:

-Audio -Använd ljud för att lyssna och lära dig.

Om detta fungerar för dig är ett bra sätt att skriva ner viktiga anteckningar i studiematerialet och sedan spela in anteckningarna så att du kan lyssna på dessa anteckningar via en MP3-spelare.

-Visuell-visuella studenter använder bilder, färger och diagram för att lära sig. När du markerar viktiga aspekter av dina anteckningar, försök med en annan färg för att markera pennan. Andra tekniker inkluderar att associera bilder med anteckningar eller komma ihåg anteckningar genom att placera dem i diagram.

-Kinaestesi-Learning by kinesthesia is learning by doing. Rollspel eller att bygga modeller för att memorera nyckelpunkterna är ett bra sätt att lära sig kinestetik.

7-ta anteckningar – Ge en detaljerad introduktion till viktiga punkter när du studerar.

Detta kommer att spara tid senare och hjälpa dig att bättre förstå konceptet. Genom att lägga till verkliga exempel i dina anteckningar kan du också tillämpa vad du än försöker.

8- Ditt eget studiematerial –

Att skapa egna studiematerial, till exempel flashkort och examensfrågor, är ett bra sätt att studera. Med denna teknik kan du faktiskt lära dig två gånger, en gång när du skapar materialet och andra när du använder det för inlärning.

9- Test

Låt en vän eller familjemedlem utföra ett viktigt test på dig som ger dig inblick i dina kunskaper om ämnet. På detta sätt kan du avgöra vilka områden ytterligare forskning krävs och vilka områden du behärskar.

10- Behöver du vila? Få en! Ta en paus –

när du känner dig vilad och uppfriskad kommer du att lära dig bättre, så det rekommenderas att ta en paus då och då. Ibland tar det bara en timme att andas in frisk luft, medan det ibland kan ta flera dagar. Att ta av kan återuppliva ditt sinne och kropp och fokusera din energi.

Kom ihåg att det här är allmänna färdigheter. Det bästa sättet är att hitta en inlärningsstrategi som är rätt för dig, och du kommer att upptäcka att inlärningstiden ger bättre resultat.