Hur framgångsrika elever får det högsta betyget

Med några få undantag följer alla toppartister en liknande inlärningsstil. Vi kallar det “fempunktsinriktningen”. Det här är deras jobb:

1. Framgångsrika studenter är redo för rutinarbete

Alla mest framgångsrika studenter lär sig regelbundet. Eftersom de vet att “vad du betalar är vad du får.” Om du studerar vid en fast tid lär du dig mer och får bättre betyg. Idén att få en hög poäng utan att göra ett stabilt och konsekvent arbete är bara en dröm.

Gör ett ordentligt schema för studier en gång om dagen. Detta hjälper dig att lära dig regelbundet. Och för att förhindra ackumulering av läxor under provet.

2. Framgångsrika studenter har tydliga mål

“Jag kommer att använda engelska som A-klass.” “Jag får 94% på nästa examen.”

Det här är tydliga mål. Och alla de bästa studenterna har tydliga, specifika mål. Att ha ett sådant mål kan ge dig ett bättre inlärningsmål. De motiverar dig och motiverar dig att lära dig mer. Hjälper dig att koncentrera dig och ge energi effektivt.

Det är därför det alltid finns tydliga inlärningsmål. Men se till att du inte går vilse. Sätt upp realistiska mål. Utmana dina mål, men det verkar inte omöjligt eller för svårt att uppnå.

3. Framgångsrika elever tar planerade åtgärder

När du väl har bestämt var du vill åka behöver du en färdplan för att se hur du kommer dit. Det här kan vara sunt förnuft, ja. Detta gör framgångsrika studenter och vanliga studenter olika.

När framgångsrika elever har satt ett mål sätter de sig ner och planerar hur de ska uppnå målet och de åtgärder de kommer att vidta. Hur mycket tid kommer de att spendera.

Om målet till exempel är att uppnå en engelsk poäng på A-nivå, vilka steg ska man vidta för att uppnå den poängen? Tillbringar du mer tid på att lära dig engelska lektioner? Förbättra grammatiken? Förbättra skrivförmågan? … På detta sätt ställer framgångsrika studenter frågor, analyserar och gör planer. Sedan följde de troget sin plan.

En sådan planerad insats ger fler resultat och mer framgång. Du kan också slösa tid och energi på att veta exakt vad du ska göra för att uppnå dina mål.

4. Framgångsrika studenter studerar utan stress

Framgångsrika studenter lär sig mycket. Men de trycker inte på sig själva när de studerar. De flesta studenter gör misstaget att studera hårt eller studera länge. Detta kan orsaka mental stress och till och med bromsa inlärning och minne.

Lärande måste ske på ett balanserat sätt. Försök att hålla ett visst avstånd mellan att studera två ämnen. Vila några minuter efter att ha studerat i 30 eller 45 minuter. Koppla av, gå runt i ditt rum eller hus, eller drick lite vatten och gå sedan tillbaka till college. En sådan kort vila uppdaterar din hjärna och du lär dig mer.

På samma sätt kan du, efter att ha funderat på ditt studieplan eller din tidtabell, avsätta lite tid för att delta i sport eller titta på TV, eller bara sitta och chatta med vänner.

5. Framgångsrika elever är uppmärksamma

När vi undersökte kursen “Successful Thinking Software for Students” fann vi att studenter som värdesätter lärande presterade bättre. De får högre poäng och har färre inlärningssvårigheter.

Att lära sig är inte något du behöver göra bara för att dina föräldrar vill att du ska göra det. Det är faktiskt mycket viktigt för dig. Lärande kan ge dig den kunskap och färdigheter du behöver under hela ditt liv. Det låter dig hitta ett jobb och tjäna pengar. Det ger dig ekonomiskt oberoende, livsstabilitet, respektabel … listan är oändlig.

Framgångsrika studenter kommer att inse värdet av bra lärande. Det är därför de lägger stor vikt vid lärande. Om du uppskattar något kommer du naturligtvis att fokusera all din uppmärksamhet och energi på det.

Som framgår av “fempunktsmetoden” ovan har framgångsrika studenter inte gjort något ovanligt. De gör bara rätt. Och du skiljer dig inte från dem. Du kan också göra detta och bli framgångsrik i dina studier.