Tips för att få ut det mesta av din studietid

Studiekunskaperna som presenteras i den här artikeln är mycket kraftfulla och baseras på verkliga exempel snarare än bara teori. Implementera någon av dessa tekniker och du hittar snart en inlärningsmaskin.
Först och främst tar du hand om ditt studieutrymme. Det är här allt hårt arbete görs och det ska vara så tyst som möjligt. . Om du är van vid att studera på platser som cafeterior eller lounger, bör du veta att buller på dessa platser kommer att minska eller till och med känna till din förmåga att lära.
Se till att du har en papperskorg i närheten innan du börjar lära dig. Se också till att allt du behöver lära dig (som böcker, pennor eller pennor, anteckningar eller annan information) är inom räckhåll. Du vill inte börja leta efter vad du behöver. Om du redan har börjat lära, lita på mig. Du blir distraherad och tappar värdefull tid.
Utveckla en viss studievanor. Till exempel börja inte studera en timme efter en måltid eller innan du går och lägger dig. Det är bra att studera en kort stund (till exempel 45 minuter), ta en paus och sedan börja studera. De flesta absorberar information snabbare genom att lära sig korta perioder och intervaller. När du tar en paus, tänk inte på vad du har lärt dig. Tänk på andra saker. Ge dig en paus. Om du inte kan hjälpa till att tänka på vad du lär dig, försök att reflektera informationen snarare än att ständigt revidera den.
Innan du börjar lära dig måste du förbereda dig för det du vill läsa. Du kan till exempel prioritera inlärning och börja med den viktigaste delen. Använd innehållsförteckningen och kapitlets sammanfattningar för att extrahera information från texten. Du kan till exempel läsa innehållsförteckningen noggrant innan du börjar studera texten. Du kan gå tillbaka när du är klar och försöka komma ihåg huvudinnehållet genom att titta på innehållsförteckningen.
De flesta upptäckte att det de lärde sig att förstå det bättre. Slösa inte tid på att skriva varje ord när du använder den här metoden. Använd istället ditt tänkande för att relatera det du har lärt dig till ditt eget sätt att tänka. Gör sedan om möjligt anteckningar med dina egna ord. Du kommer att upptäcka att det du skriver betyder mer för dig. Dessutom understryker du inte i läroboken. Detta är inte produktivt. Använd en överstrykningspenna.
Viktig anmärkning: Alla ovanstående tips kan ändras något baserat på dina behov. Om du till exempel inte tar mer än en kort paus, kommer du att upptäcka att du lär dig bättre. Syftet med detta är att testa dig själv och hitta den inlärningsmetod som passar dig bäst. Då måste du hålla fast vid det. Konsekvens gör underverk i lärande. Om du inte är villig att testa dig själv och göra uppoffringar för att hitta det bästa sättet att lära dig, varför ska du lära dig?