Vanorna med mycket framgångsrika studenter

Det här är beteenden som delas av många akademiskt framgångsrika studenter:

1. Budgettid:

Framgångsrika studenter kan dela upp stora uppgifter i mindre, hanterbara delar. Detta säkerställer att långsiktiga projekt eller omfattande enhetstester förbereds och slutförs i tid, snarare än att bli överväldigade eller vänta till sista minuten. Att göra lite arbete varje dag gör även de svåraste uppgifterna genomförbara och mindre svåra.

2. Håll dig organiserad:

De flesta tycker att det är mycket viktigt att organisera skolan, men många barn kan inte ordna sina läxor, mappar och mappar i ordning. Tyvärr leder förvirring till lägre betyg: förutom att vissa lärare tilldelar betyg baserat på organisering av mappar och mappar kan det också spara mycket tid att hålla materialet ordnat (spendera mindre tid på att leta efter papper, kopiera om förlorat arbete osv. .).

3. Hälsosamt liv:

Att få tillräckligt med vila, rätt näring och hålla sig hydratiserad är enkla steg som kan belönas. Med mer energi och tydlighet i sinnet blir aktiviteter som kräver koncentration och snabbhet (till exempel matematiska problem) lättare att slutföra. Dessutom, med bättre koncentration, är ditt barn mindre benägna att göra misstag, ha uthållighet att arbeta hela skolan och fortfarande ha tillräckligt med energi för att gå hem för att göra läxor, delta i kvällsaktiviteter etc.

4. Delta i:

Många studenter som är involverade i sport, musik, konst och andra fritidsaktiviteter (flickescouter, ungdomsgrupper etc.) kan hitta ett intressant paradox: Människor tenderar att åstadkomma mer med mindre tid. Med andra ord, när tiden för att slutföra läxor är begränsad, fokuserar många studenter fortfarande på sitt arbete eftersom de vet att de har begränsad arbetstid (eftersom resten av kvällen kommer att användas för andra aktiviteter). Omvänt kan timmar och timmar ostrukturerad tid orsaka förseningar (“Jag kan avsluta jobbet senare”) och minska effektiviteten. Därför, om ditt barn inte deltar i aktiviteter utanför skolan eller i samhället, uppmuntra honom eller henne att gå med!

5. Kommunicera med familjemedlemmar:

Det betyder att dina barn enkelt kan be dig om hjälp med läxor eller prata om andra saker i hans / hennes liv. Att veta att det finns ett stödnätverk hemma ökar sannolikheten för att lösa problem (akademiskt, socialt, emotionellt) som kan hindra framsteg eller hindra ditt barn från att fokusera på skolarbete.

6. Säg det högt:

Kommunikationen bör också fortsätta i skolan så att ditt barn känner sig bekvämt att be om hjälp. De flesta lärare är mycket glada att granska begrepp och ge vägledning för projekt som helt enkelt frågas av eleverna. Hur som helst, om ditt barn inte är tillräckligt självsäker eller inte vill prata med läraren, kommer han eller hon att sakna den extra hjälpen, vilket kan betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande med projektet eller testet.

7. Fortfarande motiverad:

Studenter som är villiga att arbeta och anstränga sig snabbt skiljer sig från dem som avslutar arbetet så snart som möjligt och / eller har låg tolerans för frustration. Genom att visa uthållighet kommer ditt barn att uppleva glädjen att hålla fast vid något (till och med utmanande saker) och få den inre tillfredsställelsen som kommer från att titta på projektet (eller test, uppsats etc.) till slutet.

Men de som konsekvent införlivar dessa vanor i sina liv ökar chanserna att skapa en positiv väg till skolans framgång.