Varför studenter bör överväga ett sommarjobb

Varför studenter bör överväga ett sommarjobb? Det finns många fördelar med att arbeta under sommaren. Först och främst får du uppleva en balans mellan arbete och privatliv. Du kommer att arbeta på din favoritplats vid den mest lämpliga tiden och du kommer också att ha mycket kul. Det finns dock också några nackdelar med sommaranställning för studenter.

För det första måste du lämna ditt campus eller din utbildningsplats. För en annan kan det vara tillfälligt. Det betyder att när sommarjobbet är klart kan du inte gå tillbaka till skolan för en ny. Detta innebär en mer intensiv forskning under nästa läsår om du planerar att gå tillbaka till skolan.

Fördelarna med ett sommarjobb

Varför studenter bör överväga ett sommarjobb? För att arbeta på sommaren för låga löner är ett utmärkt tillfälle för studenter att skaffa sig färdigheter och lära sig nya saker. Så här blir du förberedd för din akademiska karriär. Det är också en perfekt tid att bygga upp ett CV och visa upp dina pedagogiska prestationer. Dessa fördelar med att arbeta negerar dock inte de negativa aspekterna av ett sommarjobb. Här är några skäl till varför du inte borde göra det.

Kostnad: Du får bara betalt för den tid du arbetar på. Om du väljer att spendera åtta timmar om dagen (eller mer) på ett sommarjobb får du lön. Om du väljer att spendera fyra timmar får du en timlön. Så om du spenderar hela dagen på ett sommarjobb får du inte riktigt betalt för arbetade timmar. Du kompenseras för den spenderade tiden.

Fara: Det är sant att du kanske inte skadas när du är på sommarjobb. Men hur är det med olyckor? Anledningen till att de flesta oroar sig för detta är att de flesta sommarjobb innebär tunga maskiner eller farliga utomhusförhållanden. Du kan få allvarliga skador som hjärnskador, ryggmärgsskador eller till och med dödsfall. Några saker att tänka på: arbeta alltid med en erfaren mekaniker, använd säkerhetsutrustning hela tiden, var försiktig när du utför arbete på eller ovanför snön, och om något går fel, vidta omedelbara åtgärder.

Nackdelar:

Du måste betala för din egen bensin, bära dina egna handskar och du måste köra / gå någonstans. Om du kör till en avlägsen plats kan kostnaden för bränsle öka. Detta kan vara särskilt dyrt om du måste göra flera resor. Om du bor nära ett sommarjobb kan du behöva betala för att ta med mat till området. För det mesta är bensinpriserna högre i närheten av där du bor.

Arbetsfaktor : Om du går till ett sommarjobb kommer du att göra lite manuellt arbete. För det mesta handlar det om att spotta snö och riva löv. Om du inte har erfarenhet av manuellt arbete bör du överväga att gå en kurs. Du kan till och med lära dig några färdigheter från ditt sommarjobb. Till exempel kanske du vet hur du använder en snöslunga bättre än din granne. Om så är fallet, varför inte betala honom för att använda det?

Pengarfaktor : När du arbetar under sommaren kommer du bara att kunna arbeta på din fritid. Det betyder att du måste budgetera din tid klokt. Eftersom bensinkostnaderna är höga under skolåret kan du spara pengar genom att arbeta deltid på sommaren. Du bör dock inte låta pengar vara en faktor när du fattar ditt beslut.

Jobbenhet: Antalet jobb i din stad eller stad kan vara lägre än vanligt. Dessutom kommer troligen fler företag att anställa högskolestudenter som söker deltidsjobb. Dessa studenter kanske inte får höjningar eller kampanjer på sin arbetsplats, men de kommer fortfarande att tjäna tillräckligt med pengar för att täcka sina räkningar. Dessutom kommer de också att ha många alternativ när det gäller jobb runt om i stan.

Vem kommer att få jobbet: Innan du bestämmer dig för ett sommarjobb, överväga vilken typ av jobb du vill göra. Om du till exempel är intresserad av att göra PR för en ideell grupp, bör du leta efter jobb hos samhällsorganisationer, ideella organisationer och myndigheter. Du kanske också vill överväga att arbeta i snabbmatindustrin. Detta beror på att de flesta snabbmatställen har ett socialt ansvarsprogram. Även om du inte vill arbeta i denna sektor kommer du fortfarande att kunna få värdefull erfarenhet.

Fördelar: Ett sommarjobb kommer sannolikt att ge fördelar som sjukförsäkring och betald semester. Många tjänster erbjuder också andra typer av hjälp. Du kan få ett företagsfordon, en dator, skrivbordstid, lunch och så vidare. Det är till och med möjligt att få en avancerad examen medan du arbetar, vilket innebär högre löner. Eftersom många positioner utförs på campus som du går på kommer du att ha möjlighet att träffa många professorer och ha gott om möjligheter till nätverkande. Så allt som allt kommer du att upptäcka att ett sommarjobb kommer att vara värt din tid, ansträngning och investeringar.