3 fantastiska matematikstudietips

För många elever kan det vara komplicerat att lära sig matematik (vare sig det är algebra, geometri eller kalkyl). Men jag tror att alla elever kan bedriva matematiska studier för att förbättra sina matematiska poäng och öka arbetseffektiviteten under sina studier.

1. Lita på och studera klassanteckningar

När lärare tar provet kommer de vanligtvis att ta hänsyn till problemet baserat på de exempel du får i klassen. Därför är det absolut nödvändigt att du har en kopia av varje exempel som läraren visar dig och att du vet hur man löser problemet. Vissa elever har problem med att anteckna och koncentrera sig samtidigt. Om så är fallet, ägna din tid åt lärarens uppmärksamhet, men se till att få en kopia av dina anteckningar från dina klasskamrater.

En bra strategi för att använda klassanteckningar är att skapa egna tester med exempel från klassen. Låtsas vara lärare och skapa sedan en frågesport genom att välja flera frågor från varje avsnitt i anteckningarna, precis som din lärare. Försök sedan att slutföra testet och ge dig själv en poäng. Genom att ta, fylla i och betygsätta frågesporter du har skapat lär du dig mycket om vilka ämnen du har behärskat och vilka ämnen som kräver mer arbete.

2. Sök hjälp från föräldrar, lärare och andra elever

Det sista du vill göra i en matteklass är att hamna efter. Ämnen eller begrepp som du inte lärde dig i kapitel 2 kommer att störa dig i senare kapitel. Om du tror att du inte riktigt förstår något bör du söka personlig hjälp. Om det är möjligt, be om hjälp från dina föräldrar, lägg till mer en-till-en-tid till din lärare efter lektionen, eller hitta en annan elev som kan förklara och lösa några problem för dig.

3. Öva, öva och öva igen

För de flesta elever räcker det inte att bara läsa anteckningarna och fylla i lärarens läxfrågor. Naturligtvis förväntar sig få elever mer arbete än de är tilldelade, men om du verkligen vill förstå materialet kan det vara ett av dem att hitta det färdiga problemet utanför lärarens uppgift – det snabbaste sättet att bemästra det.

Gratis kalkylblad är en viktig källa till ytterligare matematiska problem. Genom att söka efter kalkylblad relaterade till ämnet du undersöker kan du hitta några webbplatser som erbjuder gratis kalkylblad och ger perfekta svar för studenter att använda för övningsfrågor.