Att lära sig engelska i ett annat land är möjligt

Att lära sig engelska effektivt när du bor utomlands är en utmaning. Även engelska kurser kan erbjudas, kanske inte engelska språkkurser erbjuds. Dessutom har studenter sällan möjlighet att öva sina färdigheter, vilket gör det svårt att lära sig språket. Tänk på dessa tips om du vill lära dig engelska effektivt när du bor utomlands.

Släpp din rädsla

Ett av problemen som de flesta människor står inför när de försöker lära sig ett främmande språk (inklusive engelska) är ångest. När vi var barn, när vi lärde oss vårt modersmål var vi sällan rädda för att säga fel sak. När allt kommer omkring berömmer och belönar alla barn för deras försök att tala. Men när vi blir äldre finner vi att talfel kan få folk att skratta. När vi försöker lära oss ett annat språk är vi rädda för att öva våra färdigheter på grund av rädslan för detta naturliga hån. Men övning är viktigt för att lära dig engelska, så du måste övervinna denna rädsla och börja träna så mycket som möjligt.

Letar efter modersmål

Deltagande i kurser som undervisas av personer som lär sig engelska som vuxna kommer inte att minska. Om möjligt bör du hitta kurser som undervisas av engelska som modersmål. Om inte, ta en lektion med någon som har bott i ett engelsktalande land under en tid. Detta hjälper dig att lära dig korrekt uttal medan du lär dig språket.

lyssna!

Ett av de bästa sätten att lära sig engelska är att lyssna på engelska. När du har lärt dig grundläggande ordförråd kan du komma i kontakt med någon som kan tala engelska. Titta på engelska TV-program eller filmer, lyssna på engelska radiostationer eller besök webbplatser där du kan höra engelska. Att lyssna på människor i en miljö utanför klassrummet, särskilt modersmål, kan hjälpa dig att utveckla en språkatmosfär. Du kommer att lära dig vilka icke-standardiserade ord som används i vardagliga samtal, hur människor kommunicerar med varandra och vilken typ av ironi som används av engelsktalande.

Om du tittar på TV-program eller filmer på engelska, kontrollera om TV: n kan ställas in för att visa engelska undertexter. Detta hjälper dig när du försöker lyssna på talad engelska. Du kan också se skriftlig text som hjälper dig att verifiera din förståelse.

Hitta någon att träna med

Du måste öva på att utveckla förståelse. Hitta någon som kan träna en engelsk konversation med dig, vare sig det är modersmål eller någon som lär sig engelska som andraspråk. Ibland går du ut och gör några intressanta saker, men du talar bara engelska. Precis som när du lärde dig ditt modersmål som spädbarn, måste du prata engelska regelbundet så att du kan lära dig engelska effektivt.

Läser engelska

När du väl har behärskat den grundläggande vokabulären och grammatiken kan du börja läsa på engelska. Även om du måste börja med enkla illustrerade böcker och tidskrifter, kan läsning på engelska hjälpa dig att förstå språket bättre. Håll engelska böcker hemma och läs så mycket som möjligt. Detta hjälper dig att tänka på engelska, vilket visar att du lär dig engelska effektivt.

Eftersom du bor utomlands och inte är omgiven av engelsktalande kommer det att bli mer utmanande att lära sig engelska. Om du använder Internet kan du hitta engelska kurser och språkinlärningsprogram online. Öva så mycket som möjligt och var inte rädd för att misslyckas. Snart kommer du att prata lika effektivt som modersmål, och din grammatik kan bli bättre!

Online engelska skolor erbjuder kurser som hjälper dig att lära dig engelska i din egen takt och förse dig med allt material du behöver för att läsa, skriva och tala.