Det bästa sättet att lära sig engelska för TEFL-studenter och andra

Många tycker att det är en svår uppgift att lära sig engelska, men jag gillar att se det som en rolig och intressant utmaning som för studenterna till ett spännande nytt paradigm, metaforen för språk superhjältar. Först och främst tenderar studenter att studera engelska för allvarligt, för att inte säga att detta är ett lätt ämne att förakta. Men om vi alla kan skratta åt våra misstag och vara nöjda med vår skapelse, är engelska mycket skratt och kommer att ge oss mycket roligt, liksom Shakespeares oändliga humor för honom. För att befria studenter från undergången och depressionen som plågar dem och för att befria dem från rädsla vill jag dela några användbara färdigheter som hjälper eleverna att ta vägen för superhjältar som Odysseus. Episk grekisk poesi. Därför behöver inte eleven säga “Detta är grekiskt för mig”, det är ett engelskt uttal som du inte förstår.

Oavsett om du är lärare eller student är att lära dig engelska ett uppdrag och en vision eftersom det här språket gör det möjligt för dig att nå en ny nivå av kompetens samtidigt som du når ett nytt fält av litteratur, teknik, matlagning och till och med vetenskap. Dina lärare kanske inte undervisar för pengar eftersom de sannolikt kommer att uppskatta tillfredsställelsen med att ge studenterna möjlighet. Undervisning i engelska tillåter till exempel forskare och kirurger att lyckas i sitt arbete. Lärarnas gåvor returneras till dem på ett unikt sätt, annat än med pengar, till exempel när de uppskattas eller drar nytta av en ny vetenskaplig upptäckt. Av dessa och andra skäl, när engelska för högtalare i andra språkkurser har slutförts, kommer de flesta lärare att försöka ge studenterna teknik som de kan använda i framtiden.

Med detta i åtanke, låt oss undersöka hur elever kan lära sig engelska på egen hand. För det första är det bra att ha en handledare som förbereder sig för att peka ut områden du bör undersöka (till exempel dina svagheter). En lärare som verkligen bryr sig hjälper dig försiktigt hitta fel utan att göra dig ledsen. Han eller hon borde inte vara en lärare som fördömer eleverna, utan en lärare som främjar elevernas utveckling inom intelligens och kreativitet. Med andra ord måste din lärare befria dig från några misstag och samtidigt visa dig en fantastisk värld av ord i ett litterärt sammanhang.

Engelska som talar modersmål har en hemlighet: de älskar litteratur i alla genrer, från poesi till romaner till science fiction. Deras skola lägger mer tid på litterär analys av fiktiv litteratur än på själva grammatiken. Därför innehåller denna typ av pågående dialog i klassrummet delar av engelsk stil, vare sig det är informellt eller formellt, dialog eller skriftlig form. När studenten har lärt sig grundläggande ordförråd på cirka 1500 ord kan han eller hon utforska grundläggande litteratur tills studenten når en högre nivå.

Vissa politiker och lärare förklarar att romaner är värdelösa. Denna typ av tänkande är trångsynt, eftersom romanen inte bara utvidgar ordförrådet utan också gör det möjligt för engelska elever att överväga olika synpunkter i olika miljöer, oavsett om de befinner sig i det förflutna eller den framtidens fiktiva värld. Skönlitteratur gör det möjligt för studenter att ifrågasätta världen runt omkring sig och samtidigt utveckla koncept som kan utvidgas till andra områden, såsom vetenskap och teknik. Därför råder det ingen tvekan om att den primära metoden för att förbättra litteraturnivån är litterär utforskning.

Förutom att lära sig engelska genom fiktion bör studenter också regelbundet läsa facklitteratur i nyheter och akademiska tidskrifter. Det är bäst att välja längden på artikeln baserat på din uppmärksamhet, så om du gillar korta artiklar kan du välja artiklar på 500 ord. När studentens uppmärksamhet ökar kan han eller hon välja längre, mer detaljerade artiklar eller till och med vetenskapliga tidskrifter för forskare. Ju fler ämnen någon läser, desto mer vokabulär utvecklar hon i olika ämnen.

Idag kan elever dra nytta av “Ted Talks” som är lätta att hitta online. Dessa föreläsningar varar 15 till 20 minuter, täcker en mängd olika akademiska ämnen och kommer med ett transkript med anteckningar som enkelt kan laddas ner. Jag rekommenderar att jag håller dessa föreläsningar till mina studenter av experter inom sina respektive områden som modersmål och icke-modersmål, oavsett skicklighet. Andra liknande webbplatser med gratisavläsningar kan visas i framtiden. Studenter kan kolla in några av de gratis kurser som erbjuds online av olika universitet i USA, Storbritannien och andra engelsktalande länder.

Om eleverna inte undersökte några filmer som kan ses på engelska, skulle de vara försumliga. Amazon, Netflix, Tube TV, You Tube och liknande webbplatser erbjuder filmer med flera accenter från olika engelsktalande länder. Genom att titta på och lyssna på filmer på sitt modersmål kommer eleverna att förbättra sin förmåga att förstå andras ord.

Vi får inte glömma att eleverna behöver utveckla sina färdigheter för att lyssna, tala, läsa och skriva. Att prata och skriva är produktionsförmåga medan man läser och lyssnaring är förståelsefärdigheter. Vissa elever är bra på språkproduktion, medan andra är bra på språkförståelse. Medan eleverna försöker lära sig själva måste de delta i aktiviteter relaterade till produktion och förståelse av dessa fyra språk.

För att förbättra sina produktionskunskaper rekommenderas att studenter skriver engelska pennkompisar och deltar i aktiviteter för att prata med andra engelsktalande. Det är också lätt att prata med engelsktalande via onlinechatt online. Det finns människor över hela världen som är villiga och villiga att hjälpa eleverna att träna. I vissa fall är denna hjälp gratis, men professionella lärare måste ta ut en rimlig avgift. I stället för att spendera pengar på dyra skolor är det bättre att anställa skickliga lärare som har tagit privatlektioner (lärare med universitetsintyg). Dessutom har vissa personer med TEFL- och CELTA-certifikat lärt sig att undervisa engelska på kort tid. De är också effektiva tränare, redo att undervisa online och personligen. Oavsett om du väljer en skola eller en lärare, oavsett vilket val du gör, bör du överväga elevens personliga inlärningsstil. Därför är det klokt att fråga din potentiella tränare hur mycket han / hon vet om att tillgodose elevernas behov.

Många böcker och digitala online-aktiviteter kan hjälpa eleverna att bättre förstå grammatik. Vissa elever föredrar en bok med svar i slutet av boken. Andra, å andra sidan, gillar deltagande av lärare på plats. När eleverna hanterar grammatiska problem högt ger läraren feedback. Grammatik är fortfarande mycket viktigt, men när det finns så många idiomer, verb och unika personliga uttryck på engelska kan eleverna inte och bör inte förlita sig på grammatik ensam.

Medan lärare och skolor fortfarande är viktiga sätt att lära sig måste eleverna vara proaktiva eftersom eleverna i slutändan är ansvariga för sitt eget lärande. Lärare som agerar som facilitatorer (som främjar lärande genom att ge eleverna tips om effektiva inlärningsstrategier) är viktiga förändringsagenter som går utöver deras ansvar gentemot mänskligheten och förbättrar relationerna mellan människor. Eleverna bör komma ihåg att använda en positiv attityd för att hitta svar.