Student studietips

När du håller på att göra en tentamen behöver du bara göra lite läxor, då ska du verkligen böja huvudet och gå vidare. Men många studenter vet bara inte hur man lär sig effektivt. Jag hoppas att dessa elevers lärande kan hjälpa dem. Genom att använda några av dessa färdigheter kommer du att upptäcka att din arbetseffektivitet kommer att förbättras avsevärt.
1. När som helst, var som helst allt du behöver. Stå upp och måste hålla en penna eller vatten, detta påverkar inte dina studier. Innan du sätter dig ner, se därför till att du har alla dina anteckningar, brevpapper, mat och studieböcker till hands!
2. Stäng av telefonen. Du bör inte sätta på den när du försöker fokusera. Om du inte behöver använda datorn, stäng av den också! Detsamma gäller för TV. Stäng i princip av alla elektriska apparater som kan distrahera dig.
3. En av elevernas bästa inlärningsförmåga är att inte fortsätta arbeta. Långtidsstudier kommer inte att gynna dig alls. Vid någon tidpunkt måste din hjärna vila eftersom den inte kan absorbera mer information. Ett bra schema är 15 minuters studie per timme.
4. Se till att planera ditt ämnesområde. Medan du kanske fokuserar på ett element för att du inte förstår det vill du inte spendera hela din studietid på det, vilket skulle skada andra delar av kursen. I grund och botten bör allt du täcker i din klass undersökas.
5. Välj alltid en lugn plats för studiekursen. Om det inte finns tystnad i ditt hus kan du när som helst besöka biblioteket.
6. Gör dig bekväm när du studerar. Jag hatar att sitta vid ett skrivbord, men att ligga på min säng med “studiematerial” på golvet. Det här är naturligtvis lite okonventionellt, men den extra komfort jag hittade gjorde mitt lärande lättare.
7. Testa dig själv ständigt under inlärningsprocessen. En bra teknik är att ta grundläggande anteckningar och bläddra igenom dem för att se vad du kan komma ihåg. Ju mer du kommer ihåg, desto mer motiverad är du att studera kursen.
8. Vissa människor tycker att de talar “högt”, att de kommer att lära sig bättre och absorbera mer information, så varför inte bilda en studiegrupp? Även om detta verkligen inte kan ersätta din personliga studiekurs.
Dessa elevers inlärningsförmåga är naturligtvis väldigt grundläggande, men många tycks glömma dem. Som jag sa tidigare, gör allt detta till handling och din hjärna börjar absorbera information precis som du aldrig föreställt dig